VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS TARYBOS POSĖDIS NR. 81

Vieniems Vilniaus miesto regionams bus nauji detalieji planai, kitiems specialieji, o tretiems bendrieji. Esami registrai įvardinti kaip netvarkingi, o įstatymai nenumato galimybių naikinti įregistruotų dokumentų, todėl jie bus naikinami juos pertvarkant kaip skaitmeninius ar kažkas panašaus. Pritarta, kad bus panaikinti detalieji planai ir pakeisti registrai. Tvarkomame registre būtų naikinami tie dokumentai, kurie neturi turinio, reikiamo teritorijų planavimo dokumentams, o sprendinius peržiūrės ar peržiūrėjo ne vienas specialistas. Vienintelis būdas dėl galimai įsivėlusių klaidų gyventojai teisybės ieškoti galės teismo keliu. Mano manymu patvirtintas chaotinis registras, esamą pavadinant netvarkingu ir prisidengiant skaitmenizacija bei atviraisiais duomenimis. Aišku, pamirštamas ir faktas, kad Vilniaus gimtadienį švenčiam nuo jo pirmojo paminėjimo būtent “iš tokių netvarkingų” registrų, kaip ir daugelį kitokių faktų išsiaiškama, bet šiuo atveju kaip įprasta – tai, matyt, “labai reikia”…

Kitąmet sostinės Iešmininkų gatvėje bus pastatyta pirmoji požeminė pėsčiųjų perėja po geležinkeliu – šiandien miesto Taryba pritarė tokio tunelio projektui. Planuojama, kad statybos darbai prasidės dar šiais metais. Tai bus pirmasis pėsčiųjų tunelis po geležinkeliu sostinėje. Projektui įgyvendinti skirta 789 tūkst. eurų ES ir savivaldybės lėšų. Požeminė perėja po geležinkeliu bus 7 m ilgio ir 5,6 m pločio. Projekte numatytos dvi eismo juostos – 2 m pločio juosta pėstiesiems ir 3 m pločio dviračių takas.

Sostinės Taryba pritarė programai, kuriai skirta 806,3 tūkst. Eur, padėsiančiai susirasti darbą tiems, kuriems sudėtinga integruotis į darbo rinką: nėščiosioms, buvusiems globos namų auklėtiniams, prekybos žmonėmis aukoms, neįgaliesiems, asmenims grįžusiems iš laisvės atėmimo vietų, taip pat – asmenims, turintiems pabėgėlio statusą ar kuriems yra suteikta papildoma ar laikinoji apsauga bei kitiems, susiduriantiems su iššūkiais darbo rinkoje.