VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS TARYBOS POSĖDIS NR. 80

Naujosios Vilnios pakraštyje, šalia Vilniaus rajono ribos atsiras Stanislovo Išoros, Jano Benkovskio, Eduardo Čaplinskio, Antano Mackevičiaus, Vladislovo Nikoliajaus, Jano Marčevskio, Kazimiero Sičiuko, Henriko Makoveckio, Mečislavo Dormanovskio, Jokūbo Čechano, Boleslovo Koliškos, Karolio Sipavičiaus, Juliano Lesnevskio, Brolių Revkovskių, Alberto Liaskovičiaus, Tito Dalevskio, Ignacijaus Zdanavičiaus, Raimundo Zemackio ir Juozapo Jablonskio vardais pavadintos gatvių lentelės. Tai 19 mirties bausme nubaustų 1863 m. sukilimo dalyvių ar kaltintų jo rėmimu. Daugumai sukilėlių (18), kurių vardais pavadintos gatvės, egzekucijos buvo įvykdytos sostinės Lukiškių aikštėje, vėliau jų palaikai palaidoti Gedimino kalno šlaite. Vykdant kasinėjimus, 2017 m. pradžioje surasta masinė jų kapavietė, tačiau ne visų aukų palaikai surasti. Palaikus ketinama šiemet pagarbiai perlaidoti Rasų kapinėse. . Bevardės gatvės pavadintos sukilėlių vardais bus pavadintos jų nelietuvinant ir iš dalies atsižvelgiant į Valstybinės lietuvių kalbos komisijos siūlymus.

Vilniaus miesto meras prisipažino, kad per rinkiminę agitaciją aktyviai kalbėta, kad yra išpręstas „šiukšlių klausimas“ visgi nėra išspręstas ir lakoniškai įvardijo, kad šiemet kažkada reiks grįžti prie jo, nes tvarka turėtų būti kitokia.

Bus paskelbtas Vilniaus g. 22  „Naktinio Vilniaus avilio“ operatoriaus atrankos viešo konkurso būdu, kur pagrindinis kriterijus bus tik idėja, o nuomininkas lengvatinėmis sąlygomis išsinuomotas patalpas galės subnomuoti kitiems (maždaug virš 20 kabinetų).