VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS TARYBOS POSĖDIS NR. 76

Sauliaus Žiūros nuotr.

Vilniaus taryba priėmė rezoliuciją dėl galimo Jungtinės Karalystės išstojimo iš Europos Sąjungos ir to pasekmių vilniečiams, gyvenantiems Jungtinėje Karalystėje ir karalystės piliečiams, gyvenantiems sostinėje. Jungtinės Karalystės Premjerė, Vyriausybė, Parlamentas ir piliečiai raginami surasti demokratišką būdą visiškai sustabdyti abiem pusėms kenksmingą išstojimo procesą. Remiantis rezoliucija, Migracijos departamento, Vyriausybės, Seimo bei Europos Parlamento prašoma užtikrinti, kad Jungtinės Karalystės piliečiai neprarastų galimybės dirbti ir gyventi kartu su savo šeimomis Vilniuje, ir kad Lietuvos piliečiai taip pat nepraras galimybių Jungtinėje Karalystėje. Italijos valdžia praėjusių metų pabaigoje tapo pirmąja Europos Sąjungos šalimi, tvirtai išreiškusia poziciją dėl Brexit keliamų nesklandumų. Taigi, Vilniuje išlaikoma politika, kad sienų statymas nėra geras problemų sprendimo būdas.

Seniūnaičių išlaidų, susijusių su jų, kaip seniūnaičių, veiklai nustaytas 30 Eur/mėn kompensacija, dauguma nesutiko mano pasiūlytam variantui bent skirti 50 Eur. Vilniaus meiste beveik trečdalis seniūnaičių vis dar nėra išrinkta, nors reikalinga surinkti tik 5% parašų, kas svyruoja nuo 50  iki 300 parašų. Pagal įstatymą, susirinkus naujai miesto tarybai, per pusę metų turi būti skelbiami nauji seniūnaičių rinkimai, todėl jų rinkimai numatomi 2019 metais.

Pardėta svarstymo procedūrą  Vilniaus miesto atrinktų kvartalų energinio efektyvumo didinimo iki 2023 metų programos patvirtinimo. Vilniaus miesto savivaldybės teritorija, kurios plotas yra 401 km2 su 7467 daugiabučiais gyvenamaisiais namais buvo padalinta į 443 kvartalus. Kvartalų ribos buvo nustatytos įvertinant teritorijas pagal gatvių išsidėstymą, žemės naudojimo tikslinę paskirtį, užstatymo tipą, inžinerinių komunikacijų ir natūralius barjerus (reljefą, vandens telkinius, gamtines teritorijas), įvertintos Kaimynijų ribos.

Skandalingasis tunelis” buvo vėl ignoruotas, t. y. nepritarta rezoliucijai, kuria kaip skundą teikė Palionių ir Zuikių gatvių gyventojų bendruomenės.

Eilinį kartą buvo pritarta perdavimui šilumos tinklų ir įrenginių AB „Vilniaus šilumos tinklai“ nuosavybėn ir įstatinio kapitalo didinimo, kur vienintelis teigiamas aspektas, kad tokio turto perėmimui pritarė teismas.