VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS TARYBOS POSĖDIS NR. 72/73

Nuspręsta suteikti bevardei Vilniaus miesto savivaldybės aikštei Senamiesčio seniūnijoje Jono Basanavičiaus vardą, kuriame jau stovi jam skirtas paminklas.

Nuo sausio 1 d. darželinukui susirgus ar dėl kitų priežasčių apsilankius pas gydytoją, tėveliams nebereikės pateikti popierinių pažymų darželiams. Vaiko medicininės pažymos duomenys bus automatiškai perduodami į Vilniaus miesto ugdymo įstaigų informacinę sistemą. Tai palengvins mokesčių už vaiko maitinimą mokėjimų administravimą ir supaprastins vidaus apskaitą pačiuose darželiuose.

Nuspręsta žemės sklypų Bieliūnų g. 5, Bieliūnų g. 9 ir Perkūnkiemio g. 22 paėmimo visuomenės poreikiams. Paėmus sklypus visuomenės poreikiams sklypuose Bieliūnų g. 5 ir 9 būtų statomas dvigubo dydžio darželis-lopšelis, o sklype Perkūnkiemio g. 22 būtų įrengiama vaikų žaidimo aikštelė, kuria ne darbo metu būtų sudaryta galimybė naudotis vietos bendruomenei, taip išsprendžiant bendrojo naudojimo teritorijų trūkumo rajone klausimą.

Spręsta eilę turitinių klausimų kur kokį objektą pirkti, išnuomuoti, nuotraukti nuomą, parduoti, kokiomis sąlygomis or pan. Nemažai palietė gydymo įstaigas. Visgi, dalis sprendimų liko mažai skaidrūs kai savivaldybė per savo valdomą įmonę išnuomuoja turtą kitai savo įmonei ir pan.