VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS TARYBOS POSĖDIS NR. 69

Prie esamo Vilniaus miesto klinikinės ligoninės pastato Antakalnyje bus statomas 5 aukštų priestatas, kuriame bus įrengti visus šiuolaikinius reikalavimus atitinkantys operacinių ir reanimacijos skyriai bei hemodializės poskyris. Šiam projektui įgyvendinti savivaldybė planuoja skirti 8,5 mln. eurų. Planuojama, kad 3,5 metus truksiantis statybų projektas bus finansuojamas iš 2019 –2022 metų Vilniaus miesto savivaldybės metinių biudžetų. Pagal jau parengtą Ligoninės operacinių, reanimacijos ir hemodializės bloko techninį projektą numatyta, kad naujame 5 aukštų priestate su rūsiu bus įrengta 10 operacinių su pagalbinėmis patalpomis. Į operacines pacientai patektų iš esamo pastato skyrių per naują jungtį, o reanimacijos skyriai būtų apjungti ir perkelti į naują pastatą, kur planuojama įrengti 20 reanimacijai skirtų lovų. Beveik 4 tūkst. kv. m užimsiančiame pastate numatyta įrengti hemodializės poskyrį, kuriame būtų įrengta 20 lovų. Jame medicinines paslaugas gautų visi – tiek stacionariai, tiek ambulatoriškai gydomi pacientai.

Pritarta naujo Centro poliklinikos priestato statybai. Naujasis priestatas bus statomas Pylimo g. 3 – šalia pagrindinio Centro poliklinikos pastato. Centro poliklinikos priestate bus teikiamos ne tik bendrosios šeimos gydytojų paslaugos, tačiau ir numatyta ir lankomosios slaugos paslaugų plėtra. Naujajame 4 aukštų priestate su požemine automobilių stovėjimo aikštele, kuris bus pritaikytas žmonių su negalia poreikiams, įsikurs gydytojų, fizinės meditacijos ir reabilitacijos kabinetai. Priestate įsikurs ir atsinaujinęs kardiologų kabinetas su nauju echoskopu. Taip pat bus įrengtas oftalmologijos kabinetas su nauja modernia įranga. Ortopedijos traumatologijos paslaugų teikimas taip pat pagerės, įsigijus ultragarsinę sistemą kaulinės patologijos diagnostikai. Gastroenterologijos kabinetas turės naują endoskopinę įrangą. Bus papildomai sukurtos naujos darbo vietos specialistams (10 etatų gydytojų ir 10 etatų slaugytojų).

Priimtas sprendimas rekonstruoti vieną svarbesnių Šnipiškių seniūnijai susisiekimo arterijų – Giedraičių gatvę. Bus rekonstruota beveik 1 km gatvės atkarpa nuo Lvovo iki Žalgirio g. ir 0,2 km S. Fino gatvės atkarpa nuo Giedraičių iki Kalvarijų g. Šalia rekonstruojamos gatvės bus nutiestas ir naujas dviračių takas, nauji šaligatviai ir atnaujintos komunikacijos. Planuojama, kad pavasarį prasidėsianti rekonstrukcija truks 8 mėnesius. Bus atnaujinama kelio danga, įrengtas daugiau nei 1 km dviračių takas. Giedraičių ir S. Fino gatvių rekonstrukcijai numatyta skirti daugiau nei 2 mln. eurų ES lėšų, iš Savivaldybės biudžeto – beveik 950 tūkst. eurų.

Sutarta praplėsti dažais žymėjimo kultūrą Vilniuje: dabar žymimos sankryžos, autobusų sustojimo vietos stotelėse, o dabar dar bus siekiama, kad būtų pažymėta kur turi stovėti šiukšlių konteineriai prie daugiabučių namų.