VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS TARYBOS POSĖDIS NR. 64

2023 metais sukanka 700 metų, kai Vilnius kaip miestas ir sostinė pirmą kartą paminėtas mus pasiekusiuose rašytiniuose šaltinuose – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino 1323-iųjų sausio 25-ąją rašytame laiške Vakarų Europos krikščionims. Šiuo valdovo laišku Lietuva kreipėsi į Vakarų pasaulį kaip ori ir savarankiška jo dalis ir paskelbė siekianti dialogo su kitomis Europos tautomis. Pradėtas svarstymas dėl Vilniaus miesto savivaldybės iniciatyva parengta ir visuomenės pasiūlymams atvira Vilniaus 700 metų jubiliejaus programos „Vilniui 700“.

Pritarta viešosios įstaigos Vilniaus odos ir veneros ligų centro reorganizavimui prijungiant ją prie viešosios įstaigos Centro poliklinikos. Reorganizavimu siekiama gerinti Vilniaus miesto ir Lietuvos gyventojų sveikatos priežiūros paslaugų kokybę ir prieinamumą, optimizuoti teikiamų paslaugų apimtį ir struktūrą pagal gyventojų sveikatos priežiūros paslaugų poreikius, didinti sveikatos priežiūros įstaigų veiklos efektyvumą. Reorganizavus viešąją įstaigą tikimasi, kad Vilniaus odos ir veneros ligų centre sumažės valdymo ir ūkio išlaidos ir pagerės pacientų sveikatos priežiūros paslaugų teikimo sąlygos.

Priimtas svarstymui pastato Popieriaus g. 7, Vilniuje, pirkimo tvirtinimas, kuriuo nuperkamas privatus E energetinės klasės darželio pastatas, ir tuo pačiu perregistruojant privataus darželio vaikus kaip lankančius į valstybinį darželį. Kadangi naują darželį reiktų statyti A klasės, tai perkant seną privatų bus sutaupoma daugiau nei 3 kartus lėšų. Ar darželio pirkimo kaina atitinka rinkos kainas– administracija atsakyti nesugebėjo, tik kartojo, kad tai pigiau nei statyti naują.

Keisis transporto priemonių stovėjimo įkainių kainodara Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ patikėjimo teise valdomose automobilių stovėjimo aikštelėse – požeminėje, esančioje adresu Gedimino pr. 9A, daugiaaukštėje, esančioje adresu Tilto g. 14 ir antžeminėje, esančioje adresu T. Kosciuškos g. 1A, Vilniuje. Šiose stovėjimo vietose pajamos už trumpalaikį stovėjimą vidutiniškai sudaro 60 proc., o pajamos už ilgalaikį stovėjimą sudaro 40 proc. visų pajamų. Šių aikštelių užimtumas darbo dienomis tarp 12.00 ir 17.00 val. yra net 90-100 proc. Šiuo metu yra taikomas maksimalus numatytas užimtumo reguliavimo koeficientas, todėl prašoma jį didinti.

Gaila, kad LR Liberalų sąjūdžio nariai dėl įsiūbavusių skandalų yra praradę savo politinį stuburą ir štai miesto meras viešai pareiškė, kad tie tarybos nariai (matyt turėdamas galvoj mažumos narius) dėl kurių buvo išimti jų pageidaujami klausimai turi vykdyti savo įsipareigojimą ir balsuoti, kad būtų užtikrintas kvorumas. Visgi, dalis tarybos narių susiėmė ir išreiškė savo poziciją, kad visgi tarybos dauguma piktybiškai nedalyvauja posėdžiuose, klausimus nori priimti net be svarstymų, o reikiamo kvorumo visgi nėra. Taip ir liko neužduoti miesto administracijai klausimai, o paklausti buvo apie ką, pvz: