VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS TARYBOS POSĖDIS NR.59

Vilniaus miesto savivaldybė išsakė pastabas viešbučio Vasario 16-osios g. 1 projektui ir išduos statybos leidimą tik tuomet, kai bus atsižvelgta į minėtas pastabas. Paviešintose vizualizacijose, architekto teigimu, siūlomi viešbučio fasadai per aktyvūs ir margi, taip konkuruodami su šalia esančia Šv. Pilypo ir Jokūbo bažnyčios vertikale ir išliekančiais senųjų pastatų tūriais. Šiuo klausimu šiandien savivaldybės taryboje po pateikimo pritarta dviejų rezoliucijų projektams, kurie bus toliau svarstomi komitetuose ir frakcijose. Viena iš rezoliucijų yra mažumos ir kita valdančios daugumos… Kas valdo miestą lieka neaišku.

Lietuvos šimtmečio dainų šventės „Vardan tos“ dalyviams – nemokamas viešasis transportas. Beveik 40 tūkstančių šventėje dalyvausiančių atlikėjų nuo birželio 30 dienos iki liepos 6-osios viešuoju transportu Vilniuje galės naudotis nemokamai. Tokiu būdu šiemet Vilniaus savivaldybė oficialiai tapo dainų šventės rėmėja, kuri 100-mečio dainų šventei suteikia apie 150 tūkst. eurų vertės dovaną. Šventės dalyviai turės pateikti viešojo transporto keleivių kontrolei patvirtinantį dokumentą su SĮ „Susisiekimo paslaugos“ suteikta specialia žyma.

Sostinės Taryba šiandien priėmė sprendimą pagerinti sąlygas vilniečių sveikata besirūpinantiems medikams ir pakelti jų atlyginimus iki 20 proc. nuo gegužės 1 d. Iš viso tam per metus planuojama skirti iki 4 mln. eurų. Ne mažiau kaip 85 proc. iš Savivaldybės skiriamų lėšų bus nukreiptos atlyginimams ar naujų šeimos gydytojų pareigybių steigimui, ne daugiau kaip 15 proc. – kitoms įstaigų reikmėms, kurios sudarys geresnes darbo sąlygas, mažins laukimo eilę, didins paciento apžiūros laiką. Medikų atlyginimų padidinimui metams Vilniui prireiks iki 4 mln. eurų.

Nuo gegužės 1 d. keturis kartus sumažinama naudojimosi „Statyk ir važiuok“ („Park & Ride“) aikštelėmis Vilniuje kaina, kuris palaipsniui bus didinamas. Šiuo metu galiojantis 2 eurų už dienos bilietą mokestis, į kurį įeina parkavimas „Statyk ir važiuok“ aikštelėje ir kelionės viešuoju transportu visą dieną, bus keičiamas į 50 euro centų.

Priimtas sprendimas dėl priešmokyklinio ugdymo grupių skaičiaus 2018–2019 mokslo metams nustatymo Vilniaus miesto savivaldybės bendrojo ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose. Dėl didelio būsimų pirmaklasių skaičiaus Verkių, Pilaitės, Karoliniškių ir Žirmūnų seniūnijose 2018–2019 mokslo metams nebus formuojamos priešmokyklinio ugdymo grupės 4 bendrojo ugdymo mokyklose: Vilniaus Baltupių progimnazijoje, Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijoje, Vilniaus „Ryto“ progimnazijoje ir Vilniaus Emilijos Pliaterytės progimnazijoje. 2017–2018 m. m. buvo 315 priešmokyklinio ugdymo grupių (5736 vaikai). 2018–2019 m. m. teikiamas tvirtinti priešmokyklinio ugdymo grupių skaičius – 300. Planuojama priimti 6451 vaiką, iš jų 248 ikimokyklinio ugdymo įstaigose priešmokyklinio ugdymo grupėse – 5449 vaikus, 52 bendrojo ugdymo įstaigose priešmokyklinio ugdymo grupėse – 1002 vaikus. Palyginus su 2017–2018 m. m., bendrojo ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose sumažės 15 priešmokyklinio ugdymo grupių. Dėl sumažėjusio priešmokyklinio ugdymo grupių skaičiaus 2018–2019 m. m., bus steigiamos mišrios ikimokyklinio ugdymo grupės bendrojo ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose, kuriose bus ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų.

Sutikta iki 2018 m. rugpjūčio 31 d. reorganizuoti Vilniaus miesto savivaldybės biudžetinę įstaigą Vilniaus „Santaros“ progimnaziją. Biudžetinė įstaiga Vilniaus „Santaros“ progimnazija prijungiama prie biudžetinės įstaigos Vilniaus „Santaros“ gimnazijos. Po reorganizavimo biudžetinė įstaiga Vilniaus „Santaros“ progimnazija baigs savo veiklą, biudžetinė įstaiga Vilniaus „Santaros“ gimnazija tęs savo veiklą. Po reorganizavimo veiksianti biudžetinė įstaiga – Vilniaus „Santaros“ gimnazija vykdys pradinio ugdymo, pagrindinio ugdymo ir akredituotą vidurinio ugdymo programas kartu su Ekologijos ir aplinkos technologijų ugdymo sampratos elementais.

Nagrinėta dėl mokslo (čia turima galvoje mokinimosi) paskirties objektų statybų. Numatoma statyti mokslo (t. y. mokinimosi )paskirties objektus: ikimokyklinio ugdymo įstaigą Bajorų kel. g. 10; ikimokyklinio ugdymo įstaigą Žemynos g. 2 C; Vilniaus Gabijos gimnazijos pastatą, Pašilaičių g. 13; Vilniaus Balsių mokyklos pastatą, Bubilo gatvėje, mokslo (t. y. mokinimosi) paskirties pastatą, Tolminkiemio g.