VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS TARYBOS POSĖDIS NR. 56

Patobulinta registracijos į sostinės darželius tvarka – naujos darželinukų grupės nuo šiol bus surenkamos ir sutartys pasirašomos mėnesiu anksčiau – dar iki prasidedant vasaros atostogoms.

Kovo 1-ąją prasideda elektroninė registracija į sostinės mokyklas naujiems mokslo metams. Šių metų e. registracijoje išskirtos mokymosi įstaigos į dvi grupes. Vienose su specialiais reikalavimais kaip įgyvendinančios specializuoto ugdymo krypties programas ar savitos pedagoginės sistemos elementus, kur priėmimas bus vykdomas iki kovo 31 d., į kitas mokyklas iki gegužės 31 d. Taip pat šių metų e. registracijoje išskirtos tos mokymosi įstaigos, kurios priima moksleivius iš viso Vilniaus, ne tik gyvenančius mokyklai priskirtoje teritorijoje. Tad sistema, mano manymu, mažiau skaidri ir sudėtinga, todėl visiems būtina gerai įsiskaityti į taisykles, nes prašymus pateikti bus galima tik iki 3 pasirenkamų mokyklų.

Virė diskusijos kodėl iš anksto paruoštas sprendimas tiesiog perduoti Žaliojo tilto skulptūras Lietuvos Respublikos Nuosavybėn, o ne išnagrinėtos galimybės parduoti, nuomoti ar skelbti aukcioną, ypač žinant, kad yra susidomėjimas jas eksponuoti pagal tokias taisykles, kokios bus pareikalautos.

Kristina Svirskytė paskirta į Vilniaus specialiojo lopšelio-darželio „Žolynėlis“ direktoriaus pareigas.

Raimonda Jarienė paskirta į Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos direktoriaus pareigas.

Redas Kononenkas paskirtas į Vilniaus „Vilnies“ pagrindinės mokyklos direktoriaus pareigas.

Sergejus Neifachas paskirtas į Vilniaus lopšelio-darželio „Jurginėlis“ direktoriaus pareigas.

Sigitas Andraikėnas paskirtas į Vilniaus Karoliniškių gimnazijos direktoriaus pareigas.