bendražygiai, liberalai,

Partija išgyvena labai sunkų laikotarpį, tačiau negalime susigūžti, užsisklęsti savo problemose. Priešingai, mūsų rinkėjai laukia aiškaus, energingo, kūrybingo ir rezultatyvaus partijos veikimo. Savo idėjomis ir darbais turime įrodyti, kad mums skirti iššūkiai yra įveikiami. Ypatingai liberalų balsas ir veiksmai yra reikalingi dabar, kada politinių vizijų rinka yra visiškai išsekusi, o politinių idėjų trūkumą bandoma dangstyti skambiais draudimais ir primityviomis viešųjų ryšių akcijomis. Lietuvos politikoje beveik neliko turinio ir ne kas kitas, o mes, liberalai, privalome jį užpildyti. Kol kitos partijos perstumdo kėdes, rezga intrigėles savo politinėje virtuvėje, mes turime atsakyti į tai su savo pasiūlymais kaip spręsti aktualiausias šio laikmečio Lietuvos žmonių problemas.

Pastaruoju metu liberalai daug pastangų skiria žmogaus teisių, socialinės politikos, švietimo temoms. Ir tai yra gerai. Reikia pastebėti, kad į antrą planą nueina labai svarbūs klausimai tokie, kaip ekonomikos, mokesčių politikos ir racionalaus mokesčių mokėtojų pinigų naudojimo.

Norint atstatyti šią idėjų pusiausvyrą reikia kryptingų pastangų tiek partijos viduje, tiek išorinėje jos veikloje. Tam tikslui pasiekti yra kuriama Racionalios veiklos skatinimo grupė. Kažkada liberalai garsėjo, kaip partija sugebanti generuoti liberalios ekonomikos idėjas, kurios dažnai pralenkdavo laiką, bet būdavo labai naudingos Lietuvos pažangai. Mažesnis GPM, moksleivio krepšelis, profesionali kariuomenė yra jau seniai veikiantys šalyje dalykai, kuriuos pirmieji pasiūlė liberalai.

Laikas susigrąžinti ekonominių idėjų lyderių vaidmenį Lietuvos politikoje.

Kviečiame visus neabejingus palaikyti Racionalios veiklos skatinimo grupės įkūrimą ir tapti jos nariais. Kviečiame dalintis liberalios ekonomikos, mokesčių politikos, racionalaus viešojo sektoriaus valdymo idėjomis. Ši grupė sieks, kad jūsų pasiūlymai būtų diskutuojami ir taptų partijos programos dalimi, bei kad jie būtų įgyvendinami visuose politiniuose lygmenyse: tiek savivaldos, tiek regioniniame, tiek nacionaliniame, tiek Europiniame.

Vilniaus miesto Tarybos Liberalų sąjūdžio frakcijoje tokia grupė jau susikūrė ir tai yra geras startas veiklą išplėsti visos partijos mastu.

 

Grupės iniciatoriai Vilniaus miesto tarybos, Liberalų sąjūdžio nariai:

Mindaugas Mačernis mindaugas.macernis@vilnius.lt

Vidmantas Martikonis vidmantas.martikonis@vilnius.lt

Šarūnas Skučas sarunas.skucas@vilnius.lt

http://www.liberalai.lt/vilniaus-miesto-taryboje-ikurta-racionalios-veiklos-skatinimo-grupe/