VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS TARYBOS POSĖDIS NR.43

Vilnius atnaujins gatvių apšvietimą ir 46 tūkst. šviestuvų bus keičiama į LED. Projektas užtruks 3 metus. Projektą įgyvendins “Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklai”. Bus sutaupyta lėšų elektrai, priežiūrai ir pan., bet bus mokamos ir palūkanos už paskolą. Didžiausias privalumas, kad bus saugesni aplinkai šviestuvai (nebus naudojami gyvsidabriu pagrįstos technologijos ir pan.).

Architekto Daniel Libeskind vadovaujamos „Studio Libeskind“ sukurtam projektui Konstitucijos pr. 18B leista pradėti tolesnes procedūras, kurios ateityje leistų įgyvendinti šį projektą.

Daniel Libeskind yra vienas žymiausių pasaulio architektų, kurio darbai puošia didžiausius pasaulio miestus. Tarp garsiausių jo darbų – Žydų muziejus Berlyne, Metropoliteno universiteto Doktorantūros centras Londone, M. Volio centras Barlano universitete Tel Avive ir daugelis kitų. 2003 m. D. Libeskind tapo vyriausiuoju Niujorko Pasaulio Prekybos Centro atstatymo architektu.

Pradedama “Kaimynijų” programa, kur savivaldybės finansavimas bus skiriamas vietiniams daugiabučių projektams, kuriais atnaujinami kiemo pėsčiųjų takai, įrengiamas įvažiavimo užtvaras, vaizdo stebėjimo kameros ant pastatų, ar suoliukai, šiukšliadėžės, pavėsinės, sodinami nauji želdiniai. Taip pat bus finansuojamas ir automobilių stovėjimo vietų kieme įrengimas, vaikų žaidimų ar sporto aikštelę su įrenginiais. Finansavimas skiriamas ir kaimynijos teritorijoje suformuotų sklypų įteisinimui. Visas išlaidas, kurios viršys savivaldybės teikiamą finansavimą, apmokės patys kaimynijos nariai. Atnaujinimo darbai turės būti atlikti ne vėliau kaip per 2 metus.

21-os Vilniaus seniūnijos bendruomenėms nukreiptas beveik 600 tūkst. eurų finansavimas. Už šias lėšas įvairios nevyriausybinės organizacijos ir bendruomenės galės savo seniūnijoje organizuoti įvairias socialines, kultūrines, sporto veiklas, atnaujinti ar sukurti gyventojams patogias viešąsias erdves.