VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS TARYBOS POSĖDIS NR. 42

Kitų metų žemės mokesčių tarifų svarstymas prasidėjo. Planuojama palikti maksimalų 4 proc. tarifą nenaudojamiems (apleistiems) žemės sklypams bei sklypams, kuriuose yra statinių, pripažintų savavališka statyba. Taip pat svarstoma palikti galioti 0,12 proc. žemės mokestinės vertės visai kitai žemei. Pateikiau oficialiai svarstomą siūlymą, kad taikyti 0.095 proc. tarifą, nes kitais metais žemės kaina bus išnaujo pervertinta ir mokestis faktiškai padidės. Taikant mažesnį tarifą būtų įgyvendinta, kad faktiškai yra paliekamas beveik tas pats mokestis pinigine išraiška. Su dabartiniais tarifais yra automatinis mokesčių didinimas, o juk reiktų diskutuoti apie tai, kad nuosavybė neturi būti apmokestinama bei kaip link to judėti…

Vilniaus miesto savivaldybė, prokuratūra ir valstybinių sklypų nuomininkai planuoja sudaryti taikos sutartį Ozo parko sklypų byloje. Žinoma čia tik kažkokių senų istorijų baginėjimo pradžia, nes pasirodo, kad šio istorijos siekia virš dešimt metų.

Taryba šiandien patvirtino rezoliuciją su prašymu užtikrinti pakankamą finansavimą neformaliam vilniečių vaikų švietimui. Kitaip tariant su rezoliucija prašoma grąžinti neformaliojo ugdymo finansavimą trūkstamą apie pusę milijono eurų sumą šiems metams ir užtikrinti stabilų būrelių finansavimą ateityje, motyvuojant tuo, kad tai puiki proga daugeliui vaikų iš akredituotų ir programoje dalyvaujančių neformalaus ugdymo užsiėmimų išsirinkti vieną labiausiai patinkantį ir pasinaudoti neformaliojo ugdymo reikmėms skiriamu krepšeliu.

Patvirtinta, kad sostinė skirs 1,6 mln. Eur prevencijai ir pagalbai patiriantiems smurtą artimoje aplinkoje. Taigi iki 2021 metų – per penkerius metus jai įgyvendinti bus skirta 1,6 mln. eurų.