VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS TARYBOS POSĖDIS NR. 39

Pritarėm suteikti Vilniaus miesto garbės piliečio vardą Samueliui Bakui.

Samuelis Bakas – išskirtinio talento litvakų dailininkas, 1933 m. rugpjūčio 12 d. gimęs Vilniuje, būdamas 9 su tėvais pateko į Vilniaus getą, kur buvo surengta pirmoji jo piešinių paroda. Pasaulinę šlovę pelnęs Samuelis Bakas tapo „pasaulio piliečiu“, bet niekada nepamiršo gimtojo Vilniaus, čia patirtų išgyvenimų ir čia prasidėjusių kūrybinių ieškojimų. Menininko kūrybai būdingas autentiškas stilius, jungiantis tobulų renesansinių figūrų detales ir metafizines erdves, savaip interpretuojama ikonografija, simbolizmas. Pirmoji dailininko paroda Vilniuje buvo surengta 2001 metais. Samuelis Bakas yra pelnęs Masačiusetso meno kolegijos vaizduojamosios dailės garbės daktaro laipsnį.

Buvo  patvirtinta Kainų komisijos nustatytą bazinė šilumos kaina. Nauja bazinė šilumos kaina įsigalios nuo šių metų birželio 1 d. ir galios vienerius metus. Viskas vyksta skubos tvarka, bet kai reikia perimti ūkį – tai kitaip būti negali. Kai pagaliau įsibėgės šilumos ūkio modernizavimo projektai, tai tik tada jie leis naudoti pigesnį kurą šilumos gamybai. Užtad pritarėm kreiptis į Stokholmo arbitražą, siekiant virš 200 mln. vertės žalos atlyginimo iš Prancūzijos koncerno „Veolia“. Šie pinigai bus panaudoti kompensuoti permokas, kurios buvo Vilniaus mieste.

Politinės partijos nebegalės už ačiū gauti erdvias patalpas savo būstinėms. Taigi patalpos partijoms bus nuomojamos rinkos kaina.